Danfoss Ally vs Danfoss Eco 2

Danfoss Ally monteret på radiator
kevin christensen sh
Af Kevin Christensen
Sidst opdateret: 17/04/2024
,  | ANNONCE

Er du på udkig efter smarte termostater til dine radiatorer, vil du uvægerligt støde på Danfoss Ally og Eco 2 på et tidspunkt. De er på overfladen ens, men under den hvide plastik, gemmer sig nogle væsentlige forskelle.

Dem ser vi på her. 

Smarte radiatortermostater

Traditionelle radiatortermostater regulerer varmen ved hjælp at en gasfyldt aktuator, der udvider sig og trækker sig sammen, alt efter temperaturen i lokalet. På den måde kan man holde en (nogenlunde) ensartet temperatur, uanset om det er koldt eller varmt udenfor. Hvis temperaturen i lokalet falder, vil termostaten automatisk lukke mere varmt vand ind i radiatoren, indtil den ønskede temperatur er opnået. 

Smarte termostater har en elektronisk temperaturføler og en lille batteridrevet motor, men ellers fungerer de på samme måde. Hvis temperaturen i lokalet falder, justerer termostaten vandgennemstrømningen indtil den ønskede temperatur er opnået. 

De smarte termostater har dog et par esser i ærmet i forhold til de traditionelle:

 • Temperaturen kan indstilles med en grad, fx 21 grader, og ikke en skala fra 1-5. 
 • En smart termostat kan fjernbetjenes via en app og, i visse tilfælde, via internettet.
 • En smart termostat kan selv slukke når du åbner vinduet for at lufte ud.
 • Alle termostater i huset kan indstilles samtidig, praktisk når du fx skal på ferie.
 • Du kan lave automatisk sænkning af temperaturen om natten, og om dagen når du er på arbejde. 

Danfoss Ally

Danfoss Ally er nyeste skud på stammen fra Danfoss og tæller, udover selve termostaterne, en række produkter der kan bruges sammen med Ally.

Ally kræver en såkaldt gateway, en lille elektronisk boks du kobler til din wifi-router med et netværkskabel. Denne gateway sørger for, at alle dine termostater kan tale sammen og styres via en app. De kan styres uanset om du er hjemme eller på farten. 

Dvs. er du på ferie og kommer tidligere hjem end planlagt, kan du tænde for varmen via app’en – ligesom mange kender det fra varmepumpen i sommerhuset. 

I Ally-systemet findes også en ekstern rumføler (termometer), der er praktisk hvis termostaten fx sidder bag et gardin, der gør det svært for termostaten at måle rumtemperaturen korrekt. 

Der findes også et repeater der kan forstærke Ally-signalet hvis du har et stort hus. 

Danfoss Ally er kompatibelt med Google Home og Amazon Alexa, og tredjeparts smart home systemer som fx Home Assistant. Ally er også kompatibelt med Danfoss Link, som er til gulvvarme. 

Priser på Danfoss Ally startpakke med styreenhed og én termostat.

Der kan selvfølgelig tilkøbes flere termostater:

Danfoss Eco 2

Rent udseendemæssigt er det svært at se forskel på Ally og Eco 2. De på overfladen ens.

Men hvor Danfoss Ally er baseret på en central styreenhed, er Eco 2 forbundet direkte til din smartphone via Bluetooth, og er altså ikke “på nettet”.

Det gør systemet mindre komplekst, men har et par ulemper. 

Bluetooth har begrænset rækkevidde, så med mindre du bor i en 1-værelses lejlighed, vil du få svært ved at styre alle termostaterne i huset, uden at “gå en runde” med din smartphone i hånden. 

Det kan selvfølgelig lyde lidt besværligt, men i praksis behøver man ikke indstille så meget på dem i hverdagen, så det er en afvejning af, hvor besværligt man synes det er. 

Eco 2 kan ikke integreres med Google Home og Amazon Alexa eller andre systemer (heller ikke Ally). 

Derudover kan Ally og Eco 2 mere eller mindre det samme og Eco 2 er en del billigere. 

Fordele ved Danfoss Ally over Eco 2

 • Alle termostater kan styres på én gang via en app, også selvom du har et hus eller en stor lejlighed. 
 • Ally kan betjenes selvom du ikke er hjemme.
 • Google Home/Amazon Alexa integration: “Hey, Google – sæt alle termostater til 22 grader”. 
 • Kompatibelt med ekstern rumføler.

Fordele ved Danfoss Eco 2 over Ally

 • Mindre komplekst.
 • Prisen, Eco 2 er billigere end Ally

Konklusion

Danfoss Eco 2 og Ally kan mange af de samme ting, men i praktisk brug er der et par små, men vigtige forskelle, der for mange vil være den ekstra investering i Ally-systemet værd. 

Begge systemer kan spare på varmeregningen, især hvis du har en gammel termostat der er mere end 10-15 år gammel. Begge termostater er kompatible 99 % af alle radiatorer og radiatorventiler i Danmark. Læs også guiden hvilken termostat passer til min radiator?

FAQ

Begge termostater er kompatible 99 % af alle radiatorer og radiatorventiler i Danmark.

Danfoss Ally ville sandsynligvis være mere tiltalende for teknisk kyndige brugere, da den tilbyder flere avancerede funktioner og bredere kontrolmuligheder gennem sin app.

Både Danfoss Ally og Eco 2 er designet til at være brugervenlige med hensyn til installation, men det anbefales altid at følge den medfølgende vejledning.

Ja, begge modeller kan styres via en smartphone. Ally modellen kræver en internetforbindelse og kan styres fra hvor som helst, mens Eco 2 kun kan styres via Bluetooth inden for en begrænset afstand.

Danfoss Ally er en intelligent, internet-forbundet termostat, der kan styres via en app eller stemmestyring. Danfoss Eco 2 er mere enkel og bruger Bluetooth forbindelse, hvilket gør det muligt at justere varmen direkte fra en smartphone inden for en kortere rækkevidde.

kevin christensen sh
Kevin Christensen er varmenørd og smart home entusiast. Med sin passion for teknologi og bæredygtighed, er Kevin altid på udkig efter de nyeste og mest innovative løsninger inden for smart home teknologi, og hans indhold reflekterer hans engagement i at hjælpe andre med at optimere deres hjem til en mere energieffektiv og bæredygtig tilværelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2024 termostater.dk
magnifiercross